Pošto nam je bilo dosta da sedimo i pišemo tekstove o stanju rakijske scene u Srbiji (koje rakijske scene?!), odlučili smo da osmislimo jedan kurs, bolje rečeno susret zaljubljenika u srpsku rakiju - iskusnih entuzijasta, s jedne strane i zainteresovanih građana koji bi želeli da nešto nauče o ovom piću, s druge strane.
Kroz dvočasovno putovanje, uz elektronsku prezentaciju, prolazimo kroz kratku istoriju rakije u Srbiji i probleme koji prate ovo nedovoljno cenjeno piće. Kako da sami više cenimo naš brend da bi ga stranci više cenili u svetu?
Na koji način i iz kakvih čaša treba degustirati rakiju da bi do izražaja došle sve nijanse kvaliteta, ukusa i mirisa?
Kakva je budućnost srpske rakije i od čega ona zavisi?
Koja je uloga proizvođača, koja je uloga voćara, a koja potrošača?
Zašto Srbija tone u vagonima "dunjevače", a malobrojni proizvođači ovog voća ne mogu da prodaju godišnji rod?
O svemu ovome i o pokretanju mnogih zanimljivih pitanja u vezi sa trenutnim stanjem srpske rakije, a uz degustaciju odabranih uzoraka najkvalitetnijih rakija iz Srbije, govorimo na našem rakijskom času.
Pozdrav od tima Rakija, uglavnom i vidimo se uskoro!