
У наредних неколико рецензија
представићемо публици неколико изванредних хоби произвођача на које смо
налетели током наших посета ракијским фестивалима. Неки од ових талената су у
процесу регистрације својих дестилерија, неки су регистровани као пољопривредна
газдинства и ове наше приче о њима подстицај су за њихов изузетан рад. Данас је
пред нама Милојева ракија од грожђа, сада већ чувена Милојева лоза. Добитница
је награда на Новосадском сајму, награђивана је на фестивалу Ракија и ракијаши
из Панчева, победница је фестивала у Осечини, служи као пример за квалитетну
српску лозу произведену у складу са стандардима (али и укусима) највећих ракијских
ауторитета у Србији. Ову ракију производи Дејан Милојевић из шумадијског села
Јагњило у општини Младеновац. Од кад се појавио на ракијској сцени ниже успехе
и награде, не да се не приметити када дође у „варошком оделу“ и шајкачом,
одевном комбинацијом која је била омиљена међу српским крупним сељацима,
популарним „газдама“ у периоду између два рата. Његова ракијарница није велика,
производи се квалитетно, али у малим количинама. Лоза која
је пред нама испечена је од сто посто грожђа сорте хамбург, произведена је
2018. године, сипана је у лепу боцу од пола литра. Да видимо шта је у боци
Милојеве лозе и због чега нам се свидела. 

 
 
Оцена - Злато - 91 од 100 бодова
 
Нема коментара:
Постави коментар