Posle dva veoma uspešna sastanka
Beogradskog rakijskog kluba (BRK), održali smo jedno specijalističko druženje za
profesionalno osoblje koje radi u HoReCa sektoru. Pozvani su koktel majstori, vlasnici restorana i bartenderi, a tema je bila srpske travarice i klekovače. Takođe,
podršku su pružili prijatelji iz vinske scene i tehnolog dr Ivan Urošević.
Specijalne rakije su često zapostavljene od
strane šire publike, prema njima se publika odnosi dvojako, ili ih obožava ili
ih izbegava u širokom luku. Tim bloga Rakija, uglavnom tvrdi da je ovaj
deo rakijske scene najzapostavljeniji od svega što se nudi. Međutim, za takvu
vrstu zapostavljenosti nema nikakvog razloga. Klekovača - srpski džin, je
proizvod sa svim kvalitetima koji su potrebni za jedan uspešan nacionalni
brend, a travarica je savršenstvo kada se uporedi sa raznim jegerima i krojter-rakijama
koje dolaze sa Zapada.
Veče je bilo izuzetno uspešno pošto se govorilo i
o miksološkim potencijalima ovih rakija, a predstavili su se i momci iz Beogradskog
koktel kluba, konkretno Filip Ivanović, poznat po osvojenim nagradama
na takmičenjima sa svojim koktelom na bazi klekovače. Naime, njegov koktel
Klekoni, koji je srpska verzija poznatog koktela Negroni, okićen je zlatnom
medaljom na koktel takmičenju u Milanu prošle godine.
Na ovom sastanku BRK-a pile su se vrhunske
klekovače iz dve destilerije iz Bajine Bašte: BB kleka i Stara pesma, a od
travarica na repertoaru je još bila rakija Stom iz destilerije Tok sa Goča.
Odlična atmosfera i dinamičan razgovor potvrdili su izuzetan potencijal ovih
rakija, pa je dogovoreno ga se na nekom narednom sastanku Kluba organizuje veče
gde će se piti samo klekovače različitih stilova i načina proizvodnje. Biće to
uzbudljivo iskustvo za članove i organizatore Beogradskog rakijskog kluba.
Нема коментара:
Постави коментар