tag:blogger.com,1999:blog-8320864714343124729.post1958680762256777601..comments2024-03-27T14:29:45.936+01:00Comments on Rakija, uglavnom: Баштина 7Зоран Радоманhttp://www.blogger.com/profile/18038739447632855374noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-8320864714343124729.post-14021718925740599662023-01-24T19:10:21.311+01:002023-01-24T19:10:21.311+01:00О ББ дестилерији све најбоље. Био сам и у посети и...О ББ дестилерији све најбоље. Био сам и у посети и обиласку па смо чак тамо и преноћили. Диван амбијент и предивни домаћини. Дегустирали смо 10-ак различитих ракија, тада је тек произведена (заправо је је још одлежавала) и њихова ракија од малине и од купина, а касније и њихова купажа Нијанса. Са колико љубави и посвећености се тамо производе сада већ разноврсна пића осећа се и у чаши, али ако и даље праве туре за обилазак предлажем од срца да се и сами уверите на лицу места.<br /><br />п.с. сјајан блог, браво! <br /><br />поздрав<br />Марко из БеоградаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8320864714343124729.post-73770973552842451902022-07-29T10:32:12.889+02:002022-07-29T10:32:12.889+02:00Хвала на коментару. Нијансе су у питању. Увек је р...Хвала на коментару. Нијансе су у питању. Увек је релевантно оно што "ви" осећате, јер нам се искуства и непце разликују. Оно што је заиста фасцинантно јесу те ноте карактеристичне за поднебље где настаје ова ракија. Уздравље! Зоран Радоманhttps://www.blogger.com/profile/18038739447632855374noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8320864714343124729.post-24747318859934944362022-07-27T18:01:28.953+02:002022-07-27T18:01:28.953+02:00Прошли викенд дошао сам у посед (хајде да будем ис...Прошли викенд дошао сам у посед (хајде да будем искрен - добио сам је на поклон) ове изузетне ракије! Не слажем се са свим Зоран рекао али немам ни неко радикално другачије мишљење. Значи, углавном се слажем и нисам се због ттога јавио него због једне моје импресије која се ипак мало судара са Зорановим описом а то је тврдња да "четинари прелазе у кедровину". То је речено поредећи ову 7 година стару шљивовицу са њом самом док је била млађа - тако сам ја бар то схватио. Ја, истина не знам како мирише кедар али како миришу четинари знам! Ја их у овој ракији и мирешем и кушам, како кажу Личани. И то је један изузетно пријатан и "буке и тастинг" а моја асоцијација иде при томе не на четинаре уопште, чамовину, него на Панчићеву оморику чије је природно станиште исто тамо негде у околини! Незабораван доживљај и најбољи пример онога што Французи називају terroir. Anonymousnoreply@blogger.com