Rakiju Kosjerka proizvodi Milijan Jovanović iz Beograda. Rakiju čini destilat šljive Trnovače (80%) i Požegače (20%). Šljive dolaze sa privatnog voćnjaka u Kosjeriću. Geografski položaj obećava zdrave plodove ove autohtone sorte šljive. Sadrži 45% alkohola.
Kosjerku smo pili iz 0.7l flaše, što je i prodajno pakovanje. Degustirana rakija je iz 2006. godine. Ista rakija dobila je zlatnu medalju na 75. Novosadskom Sajmu.
Boja: Boja Kosjerke je boja starog zlata.
Miris: Na mirisu je oštra, sa notama divlje jabuke i mladih četinara u rano proleće. Kada je probate, oseti se miris, atmosfera poznog marta dok šetate kroz četinarski šumarak na obroncima Povlena.
Ukus: Na ukusu je odmereno kisela (Trnovača), fino balansirana, sa nešto slađim finišom (Požegača). Miris bureta je prisutan u dovoljnoj meri. Na jeziku zrela kajsija, citrusi i badem.
Odlična kao aperitiv, s tim što je ne treba previše hladiti. Preporučuje se sobna temperatura, do podrumske.
Ocena - Zlato - 92 od 100 bodova
Queens of the Stone Age - I Sat by the Ocean
Нема коментара:
Постави коментар