22. 7. 2015.

Rakija, uglavnom - Rakia Class



Pošto nam je bilo dosta da sedimo i pišemo tekstove o stanju rakijske scene u Srbiji (koje rakijske scene?!), odlučili smo da osmislimo jedan kurs, bolje rečeno susret zaljubljenika u srpsku rakiju - iskusnih entuzijasta, s jedne strane i zainteresovanih građana koji bi želeli da nešto nauče o ovom piću, s druge strane. 

Kroz dvočasovno putovanje, uz elektronsku prezentaciju, prolazimo kroz kratku istoriju rakije u Srbiji i probleme koji prate ovo nedovoljno cenjeno piće. Kako da sami više cenimo naš brend da bi ga stranci više cenili u svetu?

Na koji način i iz kakvih čaša treba degustirati rakiju da bi do izražaja došle sve nijanse kvaliteta, ukusa i mirisa?

Kakva je budućnost srpske rakije i od čega ona zavisi? 

Koja je uloga proizvođača, koja je uloga voćara, a koja potrošača? 

Zašto Srbija tone u vagonima "dunjevače", a malobrojni proizvođači ovog voća ne mogu da prodaju godišnji rod?

O svemu ovome i o pokretanju mnogih zanimljivih pitanja u vezi sa trenutnim stanjem srpske rakije, a uz degustaciju odabranih uzoraka najkvalitetnijih rakija iz Srbije, govorimo na našem rakijskom času.


Pozdrav od tima Rakija, uglavnom i vidimo se uskoro!

 

 


Нема коментара:

Постави коментар